Banner
DevOpsDays Eindhoven: wat staken wij ervan op?

DevOpsDays Eindhoven: wat staken wij ervan op?

Een kleine maand geleden vonden de allereerste DevOpsDays van Eindhoven plaats op de High Tech Campus van onze mooie stad. Vol goede zin en enthousiasme vertrokken onze collega’s naar de High Tech Campus. Met een mooie roll-up banner, visitekaartjes én natuurlijk een notitieboekje onder de arm was het tijd om de DevOps kennis te delen met anderen en de interessante gesprekken met DevOps enthousiastelingen te voeren. Er is een hoop kennis gedeeld én opgedaan, maar wat nemen we in de toekomst nou mee vanuit de DevOpsDays Eindhoven?

Op naar de DevOpsDays Eindhoven!

Het was voor onze aanwezige collega’s een vroege ochtend… Als officiële sponsor van de conferentie, werden wij al vroeg in de ochtend verwacht om ons plekje in het gebouw klaar te maken voor de dag. De roll-up banner moest worden neergezet, de visitekaartjes klaargelegd, de CloudShapers stickers moesten een mooi plekje op de statafel krijgen en alles moest er natuurlijk pico bello uit zien.

Nadat alles was opgebouwd en CloudShapers een mooi plekje heeft neergezet op de conferentie, was het tijd voor de officiële start van de DevOpsDays Eindhoven 2022!

Wat hen te wachten stond, wisten onze collega’s nog niet zo goed. Maar dat ze er zin in hadden, stond vast. Met de notitieboekjes in de hand verplaatste zij zich naar de zaal voor het openingswoord.

De DevOpsDays van Dirk

Als we aan Dirk vragen wat hij het meest interessant vond aan de DevOpsDays, zijn het de discussies en interessante sessies die hij heeft mogen bijwonen van iedereen. Zowel van sprekers op het podium, als van andere bezoekers.

“Het fascineert me om te horen wat er nou allemaal mogelijk is op het gebied van DevOps.”

Wat Dirk het meest is bijgebleven van de conferentie zijn de verschillende gesprekken die hij allemaal heeft gehoord. Hierdoor is zijn blik op samenwerking en de way of working wel veranderd. Nu gaat hij met een frisse blik weer bij ons aan de slag om ervoor te zorgen dat organisaties het beste kunnen halen uit hun eigen way of working en samenwerking kunnen stimuleren.

Daarnaast heeft Dirk op de DevOpsDays geleerd dat organisaties pas écht beschikken over een omgeving die het meeste uit het budget haalt, als deze omgeving is voorzien van Security by Design en schaalbaarheid binnen de capaciteit. 

“Niet alleen bespaar je op die manier op de kosten, maar wordt bijvoorbeeld ook het milieu minder hard geraakt. Iets wat vandaag de dag natuurlijk erg belangrijk is."

De moraal van het verhaal voor Dirk? Flexibiliteit en veiligheid zijn key voor een digitale omgeving.

Onze favoriete quotes van de DevOpsDays

"How my children forced me to adopt DevOps at home, and how it helped at work, too."

Het krijgen van een kind zorgt voor grote veranderingen in het dagelijks leven. Sommige dingen die je gewend bent om alleen te doen, moeten ineens in samenwerking met het gehele gezin. Je bent meer afhankelijk van elkaar geworden en daarbij ook van elkaars sterke en zwakke punten.

Eigenlijk is het bij DevOps niet veel anders. Waar je vroeger een taak kreeg om in je eentje uit te voeren, zijn we nu door DevOps meer samen gaan werken. We hoeven niet meer in ons eentje alles te kunnen, maar zijn afhankelijk van de expertisen van elkaar om samen tot het gewenste resultaat te komen. Net zoals in het gezinsleven.

"Productivity = Efford x Competence x Enviroment x Motivation"

We zijn hierdoor ook niet alleen meer afhankelijk van formele processen. Hier wordt minder op gefocust dan vroeger. We krijgen steeds meer autonomiteit en vertrouwen niet langer meer op het top-down management. Je bent allemaal verantwoordelijk voor je eigen stukje proces en hierdoor wordt er nog meer waarde gehecht aan een goede samenwerking.

Iedereen draagt zijn steentje bij aan het project en wordt gezamelijk gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen. Een team is zo sterk als de zwakste schakel, daarom is het belangrijker geworden om elkaar verder te helpen en te motiveren om het beste resultaat te behalen. Hierbij staan inspanning, expertisen, werkomgeving en de intrinsieke motivatie centraal.

DevOpsDays is een wereldwijde conferentie waarin ontwikkelingen binnen DevOps, ICT-infrastructuren en alles wat daar tussen in hangt. Dit jaar vonden de DevOpsDays voor het eerst plaats in Eindhoven. CloudShapers was hierbij aanwezig als officiële sponsor van het evenement. Wil jij de volgende keer ook mee met CloudShapers naar een interessante conferentie? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer direct!

Of ben jij benieuwd wat DevOps voor jouw organisatie kan betekenen? Onze consultants helpen graag ! Neem hier vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs