Banner
Een kijkje in de keuken van CloudShaper Rens Vlemmings

Een kijkje in de keuken van CloudShaper Rens Vlemmings

Als je hem vraagt wat hij het liefste doet, zegt hij met een glinstering in zijn ogen "koken!". En dan bedoelt hij niet zomaar een recept volgen. Nee nee, in plaats daarvan gaat Rens naar de groenteboer voor lekkere en verse ingrediënten om vervolgens thuis in de keuken eens te bedenken wat hij er van gaat maken. In de ICT doet hij eigenlijk het liefst het zelfde, aan de slag met verschillende ingrediënten (requirements) om daarmee de beste cloudomgeving in te richten.

Nieuwsgierig aagje

Eigenlijk werd het al vrij snel duidelijk dat Rens in de ICT-wereld terecht zou komen. Met een goede dosis nieuwsgierigheid, was hij altijd al op zoek naar het antwoord op de vraag "hoe?".

"Hoe werkt het internet dan" of "hoe werken mijn computerspelletjes dan?". Om die vragen te beantwoorden zat er voor Rens maar 1 ding op, de techniek in duiken. En daarbij ging er een wereld voor hem open. Hier begon zijn passie voor ICT.

ICT-kampioen

Uiteindelijk resulteerde deze nieuwsgierigheid en passie voor technologie in zijn deelname aan de vakwedstrijd Skills Heroes. Een pittige wedstrijd waar de beste ICT'ers de strijd met elkaar aan gaan voor de titel Nederlands Kampioen ICT-beheer. In 2016 resulteerde dat meteen in een 2e plek voor Rens.

Ambitieus als hij is, ging hij een jaar later wel aan de haal met de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen ICT-beheer.

Cloud en automation

Wat hij van CloudShapers vindt? "Heel gezellig vooral, echt een open club. Er wordt hier hard gewerkt, maar ook veel gelachen". Rens start binnenkort al met zijn eerste Automation/DevOps project bij een mooie klant van CloudShapers.

Hij staat pas aan de start van zijn carrière bij CloudShapers, maar weet al precies waar hij over een aantal jaar staat. Het grote doel bij CloudShapers is het doorgroeien tot Cloud Automation Architect. Hij hoopt hierin veel ervaring op te kunnen doen bij CloudShapers en natuurlijk gedurende de weg de juiste certificeringen te behalen.

Dan kan hij straks net als in de keuken, met de juiste ingrediënten hét recept ontwerpen voor een succesvolle cloudinfrastructuur voor alle organisaties.

Wil jij nou net als Rens een volgende stap maken binnen jouw ICT-carrière? Bekijk dan snel onze vacatures of neem direct contact op via sollicitatie@cloudshapers.nl voor de mogelijkheden.

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs