Banner
Vernieuwingen in HashiCorp certificeringen

Vernieuwingen in HashiCorp certificeringen

Bij CloudShapers weten we als geen ander dat een professional binnen de ICT nooit echt is uitgeleerd. Daarom hechten wij veel waarde aan de groeipaden van onze consultants en stimuleren we hen om hun expertise uit te breiden en relevante certificeringen te halen. Maar groeipaden en certificeringen veranderen nog wel eens. Zo heeft HashiCorp, een softwarebedrijf dat zich richt op het automatiseren van infrastructuur, vernieuwingen aangekondigd in hun certificeringsprogramma. Wat houden deze vernieuwingen in? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Nieuwe Terraform Associate certificering

Als eerst heeft HashiCorp de release van het nieuwe Terraform Associate 003 certificeringsexamen aangekondigd. Dit examen vervangt het oude Terraform Associate 002 examen. Jouw Terraform Associate 002 certificering blijft wel gewoon geldig totdat deze verloopt. Maar het is wel al mogelijk om het nieuwe examen af te leggen voor degenen die hun certificeringsportfolio willen uitbreiden. Het nieuwe examen is aangepast naar de huidige staat van het product en de toekomstige groei van Terraform.

Wat is allemaal nieuw aan het examen?

  • Het vernieuwde Terraform Associate examen bevat de nieuwste Terraform functionaliteit en best-practices;
  • Er zijn onderwerpen uit het examen verwijderd, zoals het gebruik van provisioners;
  • Het onderdeel over dynamic blocks is herschikt;
  • Het examen speelt in op de nieuwe functionaliteit die Terraform Cloud te bieden heeft.

Het nieuwe recertificeringsprogramma

Ook heeft HashiCorp hun hercertificeringsprogramma aangekondigd. Je kunt nu eindelijk je favoriete HashiCorp certificeringen verlengen! Het programma stelt certificaathouders in staat om hun certificeringen te verlengen, zes maanden voordat hun HashiCorp certificering verloopt. Het nieuwe programma biedt verschillende manieren om je te hercertificeren, afhankelijk van welke HashiCorp certificeringen je hebt. Dit geldt voor Terraform Associate 002, Consul Associate 002 en Vault Associate 002. Als jouw certificering is verlopen, is het mogelijk om opnieuw het examen af te leggen.

Het vernieuwde certificeringsprogramma bevat ook functies die gericht zijn op jou als certificaathouder, waaronder e-mails met herinneringen over het verlopen van de certificering en informatie over het hercertificeringsproces. Je kunt direct via je HashiCorp certificerings-account registreren voor het examen. Daarnaast maakt HashiCorp gebruik van Credly om certificeringen te beheren en badges uit te geven. Je kunt vanaf nu de status en vervaldatum van je certificeringen zien door in te loggen op je Credly-profiel.

Conclusie

Al met al wil HashiCorp met deze vernieuwingen in hun certificeringsprogramma een meer gestroomlijnde en actuele ervaring creëren. En om ervoor te zorgen dat de certificeringen relevant blijven in de snel veranderende wereld van cloud en automation.

Ben jij op zoek naar ervaren Terraform Engineers? Onze gecertificeerde Cloud Consultants kunnen je helpen. Neem voor de mogelijkheden contact op via aanvragen@cloudshapers.nl.

Of ben jij die expert op het gebied van HashiCorp Terraform? Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Zou jij eens meer willen weten over de mogelijkheden? Bekijk hier onze vacatures en voeg je toe aan ons innovatieve cloud consultancy team!

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs