Banner
HashiDays 2023: Nieuwe aankondigingen HashiCorp

HashiDays 2023: Nieuwe aankondigingen HashiCorp

Op 13 juni organiseerde HashiCorp een eendaags, multi-stedelijk (Londen, München en Parijs) evenement genaamd HashiDays. Een aantal van onze CloudShapers stapte hiervoor in de auto naar Parijs om het evenement bij te wonen.

Het was een goede gelegenheid om bij te praten met de community over de nieuwste cloud-technologieën van HashiCorp. En hoewel het programma voor die dag vrij minimalistisch was, was het toch rijk aan inhoud. Zo zijn er veel product aankondigingen gedaan. Ook waren er leerzame en beoeiende technische sessies waarin HashiCorp de nieuwste snufjes liet zien.

Nieuwe aankondigen HashiCorp

HashiCorp zet flink in op het gebied van security. Zo hebben ze de nieuwe Vault Kubernetes Operator aangekondigd. Deze tool biedt een naadloze integratie van al je Dynamic Secrets in HashiCorp Vault naar je Kubernetes workloads.

Ook werd er flink ingezet op een van hun securityproducten, namelijk Boundary. HashiCorp Boundary is een Privilage Access Management (PAM) tool die het mogelijk maakt om naadloos verbinding te maken met je workloads op een zeer veilige manier, zonder dat er componenten zoals een VPN nodig zijn. En dat allemaal binnen het Zero Trust Model.

Ook heeft HashiCorp een al lang spelende uitdaging opgelost met de nieuwste config-bases import voor Terraform. Hiermee kunnen al bestaande resources makkelijk geïmporteerd worden in je Terraform config. Dit doet Terraform door een .tf file te genereren met de bestaande resource.

Een nieuwe toevoeging aan de HashiCorp Vailt toolkit is 'HCP Vault Secrets'. Dit is een nieuwe SaaS-oplossing die de mogelijkheid biedt m centraal secrets te beheren voor je applicaties. Het is het kleine broertje van de HCP Vault, die nog verdere functionaliteit biedt zoals KPI, Dynamic Secrets en Secret Rotation.

Daarnaast experimenteert HashiCorp met Infrastructure Self Service en no-code Provisioning-concepten. Dit gaat eigenlijk gepaard met continue validitie van je, door Terraform uitgerolde infrastructuur.

Al met al was het een leerzame dag die onze ogen heeft geopend over het feit dat de cloud veel makkelijker en sneller kan!

Ben jij benieuwd hoe onze Cloud Consultant jouw cloud nog sneller, makkelijker en veiliger kan maken? Wij kijken graag met je mee! Neem hier vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs