Banner
AWS re:Invent re:Cap deel 3: Machine Learning

AWS re:Invent re:Cap deel 3: Machine Learning

Vorige week namen we jullie mee in de wondere wereld van chips, instances en containers op het AWS re:Invent evenement eind 2021. We zagen dat AWS flink investeert in hardware speciaal ontwikkeld voor Machine Learning. Heb je onze vorige blogs over AWS re:Invent nog niet gelezen? Je leest hier onze blog over networking & storage en hier lees je de blog over chips, instances en containers. Maar niet alleen hardware voor Machine Learning ontwikkelt door, ook op het gebied van services blijft AWS flink aan de weg timmeren als het om Machine Learning gaat. Swami Sivasbramian, de vice president Machine Learning binnen AWS, hield zelfs een speciale keynote speech toegewijd aan alle Machine Learning aankondigingen. Laten we erin duiken!

Amazon SageMaker Canvas

SageMaker is binnen Amazon dé spil als we het hebben over het ontwikkelen, trainen en uitrollen van Machine Learning modellen. Het was al een zeer uitgebreide dienst, met mogelijkheden voor zowel ervaren experts als nieuwkomers. Nu is de dienst nog eens flink uitgebreid.

Door de nieuwe ontwikkelingen binnen Amazon SageMaker, wordt de drempel om met Machine Learning aan de slag te gaan weer verlaagd. Dit doet Amazon met haar SageMaker Canvas, een nieuwe visuele ‘no code’ optie om ML modellen op te zetten en voorspellingen te laten maken. En dat allemaal zonder dat je zelf code hoeft te schrijven! Hiermee is eigenlijk iedereen in staat om de mogelijkheden van Machine Learning te ontdekken. Klik hier om de slag te gaan met Machine Learning via SageMaker Canvas.

Amazon SageMaker Studio Lab

Maar niet alleen SageMaker Canvas maakt de drempel om met Machine Learning aan de slag te gaan lager, ook SageMaker Studio Lab draagt hier een steentje aan bij. Want met deze gratis toegankelijke testomgeving kan iedereen experimenteren met Machine Learning. Er is hiervoor zelfs geen AWS account of -kennis nodig.

Nieuws voor MLOps

Ook MLOps Engineers kunnen een gat in de lucht springen dankzij deze AWS re:Invent. Speciaal voor hen is namelijk de nieuwe SageMaker Inference Recommender ontwikkeld. Een hele mond vol, maar simpel gezegd geeft deze dienst advies over welk type intances het meest geschikt zijn om een bepaald ML model in te draaien. Daarnaast voert de Inference Recommender een load test uit in een gesimuleerde omgeving, voordat je model in productie komt.

Om het trainen van de modellen te versnellen, is SageMaker Training Compiler in het leven geroepen. De Training Compiler zet Deep Learning modellen om naar instructies die specifiek voor hardware zijn geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen verschillende modellen een stuk sneller en efficiënter worden getraind.

SageMaker Ground Truth Plus

Om Machine Learning te laten slagen, is het belangrijk om de juiste data en met name de juiste bijbehorende labels te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het aangeven in foto’s wat een auto is, of zelfs het kenteken. Om je hierbij te helpen maakte AWS al gebruik van SageMaker Ground Truth. Deze dienst zette apps of mensen eenvoudig aan het werk om te labelen.

Nu voegt AWS hier SageMaker Ground Truth Plus aan toe; een eigen data label service. Hierbij is het enkel nog een kwestie van uploaden van data. AWS experts maken en beheren vervolgens de workflows. Het addertje onder het gras? Hier zit nogal een prijskaartje aan.

Machine Learning voor AWS services zelf

Ook binnen de services die AWS zelf inzet, wordt ML toegepast. Bijvoorbeeld de nieuwe Amazon DevOps Guru Reviewer. Niets is vervelender dan wanneer een wachtwoord, access token of SSH key hardcoded beschreven staat in de code, al helemaal wanneer deze bijvoorbeeld in een public repository terug te vinden is. Secrets Detector gebruikt ML om dit soort secrets op te sporen in de source code zodat deze niet worden prijsgegeven.

Dat AWS niet stil zit als het op Machine Learning aankomt, moge duidelijk zijn. Volgende week verschijnt er weer een nieuwe blog in onze AWS re:Invent serie. Dit maal over Databases en Serverless.

Wil jij aan de slag met AWS-diensten? Bekijk onze vacature AWS Cloud Architect eens!

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs