Banner
De ervaring van een van onze Cloud Academy Trainees

De ervaring van een van onze Cloud Academy Trainees

CloudShapers biedt verschillende opleidingsmogelijkheden aan haar medewerkers. In 2019 hebben we een junior traineeship opgezet, de Cloud Academy, waarbij junior Cloud Consultants en junior Connectivity & Security Consultants zijn aangetrokken. Deze nieuwe consultants kregen hun eigen groeipad en werden aan een buddy gekoppeld binnen CloudShapers. CloudShapers stelde samen met deze nieuwe medewerkers doelen op, gericht op zijn of haar ontwikkeling. De doelen die werden gedefinieerd zijn gericht op het ontwikkelen van zowel soft- als hard skills en op het groeipad passend bij de (nieuwe) medewerker. Op die manier bieden wij ondersteuning in het halen van de juiste certificaten en het maken van een vliegende start van de IT- carrière van onze medewerkers. De eerste lichting van de Aca­demy is inmiddels volop aan de slag. Eén van onze Cloud Trainees vertelt in deze blogpost zijn ervaring met onze Cloud Academy.

Een eigen groeipad

Ik ben zeer leergierig, dit heeft altijd in mijn bloed gezeten, in de breedste zin van het woord. Sinds ik mijn leergierigheid heb geconcentreerd op het vakgebied ICT, ben ik veel computerproblemen gaan oplossen voor mensen en later ook voor bedrijven. Het bijhouden van ontwikkelingen binnen het vakgebied hoort daarbij en komt dan ook automatisch voor mij. Naar mate mijn interesse in de ICT groeide, groeide ook weer mijn leergierigheid. Een vicieuze cirkel waarmee ik inmiddels een brede kennis van ICT heb ontwikkeld. Wat echter ontbrak was een duidelijke richting in wat ik met al die kennis wilde gaan doen. Toen ik de Cloud Academy van CloudShapers tegenkwam, zag ik dit als de perfecte kans mijn brede kennis toe te spitsen en focus aan te brengen.

Een andere medewerker van CloudShapers heeft mij geïntroduceerd bij CloudShapers en de Cloud Academy. Na een succesvol sollicitatieproces mocht ik beginnen aan mijn persoonlijke leertraject. Het was voor mij belangrijk dat mijn leertraject zo goed mogelijk aansloot bij mijn persoonlijkheid en interesses. Samen met CloudShapers ben ik gaan kijken naar een passend groeipad. Ik ben erg geïnteresseerd in Cloud Computing en ben van mening van Cloud diensten van Microsoft Azure de toekomst zijn. Om die reden wilde ik mijn groeipad dan ook graag opzetten binnen dit vakgebied. Samen met CloudShapers heb ik hier naar gekeken en is mijn groeipad nu zo opgesteld dat ik mijzelf technisch het meest ontwikkel op het gebied van Azure, maar dat ook de ontwikkeling van mijn soft skills aan bod komt.

Aan de slag bij CloudShapers                                                                                         

Na het opstellen van mijn persoonlijke groeipad, was het tijd om echt aan de slag te gaan. Dat betekent leren, leren en nog eens leren! Het is altijd spannend om aan een nieuwe baan te beginnen. Hoe zullen de collega’s zijn? Hoe is de sfeer op kantoor? Allemaal vragen die je jezelf afvraagt op weg naar je eerste werkdag.

Ik kwam die eerste dag binnen in een warm bad. CloudShapers is een leuke club waar iedereen een familie is. Dit maakt het nou juist zo bijzonder tegenover andere bedrijven waar je soms gewoon een nummertje bent. Bij CloudShapers merk ik dat er veel aandacht besteed wordt aan de medewerkers, wat ervoor zorgt dat je als consultant ook je best gaat doen om iedereen trots te maken. Ook onderling tussen de Consultants is er veel aandacht voor elkaar. Omdat ik het leertraject van de Cloud Academy volgde, was ik veel bezig met voorbereiden voor mijn examens. Als ik ergens tegenaan liep tijdens de voorbereidingen of een vraag had, kon ik altijd één van mijn collega’s vragen om hulp. De Consultants hier staan altijd klaar voor de ander om hulp te geven waar nodig, zowel op kantoor als online via het interne platform Yammer.

Deze manier van collegialiteit en openheid heeft er ook voor gezorgd dat ik mij op persoonlijk vlak kan ontwikkelen binnen CloudShapers. Zo heeft de Cloud Academy mij geholpen een weg te vinden naar wie ik zou willen zijn in de toekomst en mijn doelen vast te stellen.

Een stapje verder

Microsoft Intune bevat beleidsregels voor apparaatbeperkingen waarmee beheerders apparaten kunnen beheren. Hiermee kan een breed scala aan instellingen en functies worden beheerd, o.a. voor het beveiligen van de resources van de organisatie. Momenteel werk ik aan een project om al deze policies in kaart te brengen. Hiervoor moet ik ook onderzoek doen naar welke licenties er beschikbaar zijn en wat je er mee kunt doen. Intune kan ook worden geïntegreerd met producten van partners voor netwerktoegangsbeheer (ofwel Network Access Control, NAC). Zo heb ik er bijvoorbeeld voor gezorgd dat nieuwe mail security in combinatie met Cisco IronPort in gebruik is genomen. Dit kan alleen als je een goed onderbouwd advies kunt geven over waarom bijvoorbeeld ATP in combinatie met Cisco IronPort gebruikt zou moeten worden. Hiervoor heb je uiteraard de technische kennis nodig, maar zul je ook goed moeten kunnen communiceren en onderbouwen, ofwel het vervullen van mijn totaalrol als Cloud Consultant.

Daarbij ben ik inmiddels begonnen aan de hbo studie ICT Management & Security aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven.

In de toekomst

Ik kijk vooral uit naar het afstuderen en het behalen van mijn hbo diploma, maar ook om door te groeien in mijn functie als Cloud Consultant. Hierbij wil ik zoveel mogelijk certificaten behalen, zodat ik de architectenstatus kan behalen en tegelijk technische- en  softskills ontwikkel om klanten te adviseren. Daarnaast zou ik mij heel graag verder willen verdiepen in de security, omdat digitale dreigingen een steeds serieuzere issue worden in de toekomst. Het volgende groeipad staat dus al op mij te wachten!

Wil jij je ook ontwikkelen tot de ICT-professional van je dromen? Lees hier meer informatie over onze Cloud Academy!

Of ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden om je carrière te versnellen bij CloudShapers? Lees hier meer over het versnellen van je carrière.

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs