Banner
Er heerst een oorlog tussen de clouds, wie wordt de grote winnaar?

Er heerst een oorlog tussen de clouds, wie wordt de grote winnaar?

De concurrentie onder de cloudproviders is groter dan ooit, tijd om actie te ondernemen! Dat dacht ook Microsoft, die met een nieuwe visie op de heersende cloudoorlog komt. Tijd om de strijd voor het grootste marktaandeel aan te gaan en alles op alles te zetten om terrein terug te winnen. Voor (potentiële) klanten is de cloudoorlog goed nieuws, wat betekent het voor jou?

Microsoft heeft terrein verloren

Microsoft ziet het al een aantal maanden gebeuren vanaf het schitterende kantoor in Redmond, er wordt marktaandeel verloren! Steeds vaker ziet de techgigant dat klanten sneller de diensten bij snelgroeiende concurrenten als AWS en Google Cloud Platform kiezen.

“Daar moet een einde aan gemaakt worden” is wat CEO Satya Nadella en CFO Chris Hood gedacht moeten hebben. Zij komen met een nieuwe, agressievere aanpak naar buiten om de concurrentie aan te gaan met deze snelgroeiende cloudproviders. Zij nemen het heft in eigen handen en zijn erop gebrand om terrein terug te winnen.

Goed nieuws voor jou als klant

De cloudoorlog is al langere tijd aan de gang, en binnen deze fikse concurrentie zien de experts een leidende trend; waar Microsoft gaat, volgt de rest. Dat kan dus maar één ding betekenen, cloudproviders gaan er alles aan doen om jouw als klant te krijgen óf te behouden.

Jij als (potentiële) klant plukt hier dus straks de vruchten van! Want jij kan betere deals verwachten van de cloudproviders.

Wat gaat Microsoft nu doen?

Om als cloudprovider mee te blijven draaien in de markt, is innovatie en klantgerichtheid key. Hoe blijf je relevant voor jouw klanten en hoe zorg je ervoor dat ze niet overlopen naar de concurrent?

Microsoft CEO Nadella heeft één ding zeker gemaakt, Microsoft gaat er alles aan doen om klanten te helpen meer te doen met minder. Meer te doen met minder… wat wordt daar dan mee bedoeld?

Als je het aan Bob Evans vraagt, zal Microsoft flink gaan concurreren op het gebied van prijzen en gerelateerde voorwaarden. Maar wat hij nóg opvallender vindt, is de nieuwe houding van Microsoft met betrekking tot investeringen. Nadella geeft aan dat Microsoft flink gaat investeren om hun stukje van de taart te vergroten.

En dat brengt ons weer naar het grote voordeel dat dit alles heeft voor jou als klant. Wanneer Microsoft gaat concurreren met prijzen, investeringen en voorwaarden, moeten concurrerende platformen enigszins mee gaan. Oftewel, jij als klant krijgt aantrekkelijke deals voorgeschoteld.

Dus wij zouden zeggen, doe er je voordeel mee en pluk de vruchten van deze onderlinge concurrentie!

Heb jij ondersteuning nodig binnen jouw cloudjourney? Onze ervaren cloud consultants kijken graag met je mee. Lees hier over de mogelijkheden om opdrachtgever te worden.

Of wil jij aan de slag als cloud consultant bij innovatieve organisaties? Join the CloudShapers team! Lees hier hoe je carrière versnelt bij CloudShapers.

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs