Banner
Hoe houd je werknemers tevreden door middel van ICT?

Hoe houd je werknemers tevreden door middel van ICT?

“Beste werkgever, bij deze is het voor mij tijd om het bedrijf te verlaten. Helaas voldoen de ICT-systemen op de werkvloer niet meer aan mijn eisen waardoor ik mijn werkzaamheden niet efficiënt kan uitvoeren.” Dit klinkt misschien een beetje gek, maar onderzoek van Ivanti laat zien dat dit scenario daadwerkelijk kan gebeuren! Wat kan je als organisatie doen om dit te voorkomen?

Werknemers gefrustreerd door ICT-systemen bij werkgevers

Onderzoeken naar werkgeluk van werknemers komt vaker voor, hoe tevreden zijn de Nederlandse werknemers? En waar liggen de grootste valkuilen voor werkgevers? Dit jaar voerde het automatiseringsplatform Ivanti hun State of the Digital Employee Experience (DEX) onderzoek uit. Het doel van het onderzoek was om te bepalen in hoeverre de digitale ervaring van werknemers invloed heeft op het werkgeluk. En wat bleek? Dat had nog al wat invloed!

Maar liefst 43% van de Nederlandse respondenten gaf aan gefrustreerd te zijn door de systemen die zij op het werk aangeboden krijgen. Bij 18% loopt die frustratie zelfz zo hoog op dat zij overwegen om hun huidige werkgever te verlaten omdat zij niet de juiste technologie tot hun beschikking hebben.

Hoe kan jij er als werkgever voor zorgen dat werknemers niet gefrustreerd raken door de systemen op de werkvloer?

Zie je ICT-systemen als investering

Gaan bij jou alle alarmbellen al rinkelen bij het horen van "het vernieuwen van je ICT-systemen"? Bekijk het dan eens vanuit een andere hoek. We moeten eerlijk zijn, het vernieuwen van je ICT is niet voor een tientje geregeld, maar uiteindelijk is de ROI die je ermee behaald zo groot!Ten eerste zorgt een investering in je systemen er dus voor dat werknemers niet elke ochtend gefrustreerd hun systeem opstarten. Hierdoor houd jij je werknemer weer langer aan je verbonden.

Daarnaast is het implementeren van nieuwe systemen ook voor de algehele groei van het bedrijf een must have. Groei kan namelijk pas voorkomen als daar ruimte voor is. En die ruimte is er pas als werknemers zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Hoe jij deze ruimte aan werknemers kan geven? Je raad het al, met efficiënte ICT-systemen!

Luister naar je werknemer

Om werkgeluk bij je werknemers te verzekeren, is het belangrijk om goed te luisteren naar je werknemers. Wat vinden zij nou echt belangrijk om op de werkvloer te zien? En hoe kan jij ervoor zorgen dat dit wordt ingeregeld? Ga daarom echt het gesprek aan met werknemers. Zo kom je er achter waar nu frustraties ontstaan en hoe je deze frustraties kan wegnemen.

Misschien willen werknemers graag implementatie van nieuwe technologieën zien, maar op welk vlak? Willen zij bijvoorbeeld niet meer plaatsgebonden zijn met hun ICT-systemen? Of willen ze graag meer taken automatiseren? Vinden ze de security van hun ICT-systemen heel belangrijk?

Maak een migratie naar de cloud

Het is geen geheim dat wij geloven in de kracht van de cloud. Wij vinden het dé bestemming voor organisaties die willen innoveren, wendbaar willen zijn en willen groeien. Hoe zorgt een overgang naar de cloud ervoor dat jouw organisatie kan groeien?

Vandaag thuis, morgen op kantoor

Thuiswerken, we hebben het allemaal massaal gedaan de afgelopen 2 jaar. Misschien werk je nu nog steeds thuis. Dat thuiswerken is een stuk makkelijker met de cloud. Waar je bij traditionele systemen nog gebonden bent aan bepaalde hardware, heb je met een cloudomgeving enkel een werkende internetverbinding nodig. Met die internet verbinding heb jij altijd en overal toegang tot je digitale werkplek. Dat noemen we de Moderne Werkplek.

Vandaag iets drukker dan gister

Als organisatie wil je snel kunnen groeien en niet afhankelijk zijn van het aantal systemen dat je beschikbaar hebt. De cloud zorgt ervoor dat jij als organisatie makkelijk kan op- en afschalen. Hierdoor hoef je niet van tevoren al een x aantal werkplekken aan te schaffen, maar deze verkrijg je on-demand. Dat betekent dus geen te grote investeringen van werkplekken die je later niet nodig blijkt te hebben. Je betaald dus ook enkel voor de diensten de je gebruikt en daardoor betaal je nooit te veel.

Geef het onderhoud uit handen

Het onderhouden van softwarelicenties en algehele ICT-systemen is elk jaar weer een grote klus voor de meeste organisaties. Terwijl veel van deze taken juist te automatiseren of uit handen te geven zijn. De tijd van handmatig updates draaien is (bijna) voorbij! Met een overstap naar de cloud wordt jouw online software door de aanbieder zelf op tijd geüpdatet. Jouw ICT-beheerder heeft hierbij ook meer tijd voor andere werkzaamheden waardoor er meer toegevoegde waarde ontstaat voor werknemers.

Veiligheid en toegankelijkheid voorop

Een goed cybersecurity plan is niet meer weg te denken uit het werklandschap. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw systemen de juiste beveiliging hebben? Hoe houd jij de hackers buiten de deur? Ook daarbij helpt een overstap naar de cloud. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet stil komt te liggen als er onverhoopt toch iets mis gaat? Ook dan is de cloud een handige tool. Meer weten over Cloud Connectivity & Security? Wij vertellen je er hier meer over!

Zet efficiëntie op nummer 1

Werknemers willen natuurlijk hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Waarom 3 uur over een taak doen, die ook in een uurtje geregeld kan zijn? Maar dan moeten werknemers wel de middelen hebben om zo efficiënt mogelijk te werken. Een zo’n middel is een online werkplek in de cloud. Clouddiensten zijn allemaal ontwikkeld om werknemers zo snel en veilig mogelijk te laten werken. Zo is de online cloudwerkplek makkelijk te personaliseren op de werknemer, niet iedereen heeft dezelfde diensten nodig namelijk. Laat werknemers genieten van productiviteit door het juist inrichten van de cloud. Zo maak je je werknemers tot wel 70% productiever, en gelukkiger ;)

Laat werknemers hun systemen opstarten met een lach

Onderzoek van Ivanti toont aan dat werknemers veel waarde hechten aan de ICT-systemen die bij de werkgever beschikbaar zijn. Een deel van de Nederlandse werknemers is zelfs bereid hun werkgever te verlaten wegens frustraties rondom deze systemen. Door te investeren in jouw ICT-systemen en een overstap te maken naar de cloud, zorg je ervoor dat werknemers efficiënt kunnen werken en verhoog je het werkgeluk! Wil jij graag de overstap maken naar de cloud en werknemers nóg gelukkiger maken op de werkvloer? Onze Cloud Consultants helpen jou graag! Meer informatie over een samenwerking met CloudShapers vind je hier. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan doen we snel een kopje koffie om het over jou cloudambities te hebben!

TERUG NAAR OVERVIEW

gerelateerde blogs